Compaktuna

Over Compaktuna

COMPAKTUNA - The smartest way to build.

 

COMPAKTUNA is een bewezen succesformule én de slimme keuze van de vakman!

 

Waarom is COMPAKTUNA al meer dan 65 jaar de slimme keuze voor de vakman? Onze succesformule combineert kwaliteit met innovatie, wat leidt tot bouwspecialiteiten die door professionals in de bouwsector met volledig vertrouwen worden ingezet en die garant staan voor hoogwaardige resultaten.

 

Een naam met faam

COMPAKTUNA is één van de belangrijkste producenten van bouwspecialiteiten in België. Bekend voor onze hulpstoffen voor mortels, genieten we ook een uitstekende naam en faam in hoogperformante tegellijmen, professionele egalisatiemortels, technische pleisters op cementbasis, verlijming en afdichting. We bieden de bouwprofessional een compleet assortiment van producten waarvan de kwaliteit al jaren onomstotelijk is bewezen.

 

Innovatief karakter

Naast een constante aandacht voor kwaliteit maakt innovatie een al even belangrijk deel uit van onze succesformule. Door slim te innoveren en te investeren in duurzame producten, versterken we ons aanbod nog meer. De bouwmarkt mag er dan ook op vertrouwen dat COMPAKTUNA altijd de zekerheid biedt op een optimaal resultaat. Vandaag en morgen.

 

Voeg aan de intrinsieke kwaliteiten van onze producten onze rijke knowhow en expertise toe, en het is een nobrainer dat COMPAKTUNA gelijk is aan comfortabel bouwen.

 

Opleiding & demo’s

De kennis die we in huis hebben en de inzichten die we nog voortdurend opdoen, delen we graag met onze klanten. Dat doen we via demonstraties en opleidingen, technische ondersteuning en een sterke service. We zijn bovendien stevig lokaal verankerd waardoor we dicht bij de vakman en onze verdelers staan.

 

Bouwen met zekerheid is bouwen met COMPAKTUNA, the smartest way to build.

 

Ons verhaal

 

COMPAKTUNA werd opgericht in 1957 als Polytechnisch Bedrijf (P.T.B.) te Merelbeke en was een van de eerste producenten van bouwspecialiteiten in België voor bouw en industrie. In de beginjaren werd voornamelijk faam gemaakt met het product COMPAKTUNA, nog altijd de nummer 1 in België in zijn productcategorie.

 

In 1966 werd gestart met het produceren van producten op cementbasis. Een nieuwe fabriek aan het klaverblad te Zwijnaarde werd gebouwd in 1974. Op deze geografisch zeer goed gelegen locatie groeide P.T.B. uit tot een zeer dynamisch modern bedrijf met labo's voor onderzoek & ontwikkeling en kwaliteitscontrole, productie, magazijnen, een afdeling administratie, marketing en verkoop.

 

Het productassortiment bestaat uit een compleet aanbod van additieven voor mortel en beton, primers, lijmen, mortels, pleisters en afwerkingsproducten.

 

In 2019 is de capaciteit van de productie van producten op cementbasis verdubbeld door de bouw van een nieuwe fabriek op dezelfde locatie.

 

Sinds begin 2022 maakt COMPAKTUNA deel uit van Holcim België. Als 4e bedrijfssegment ‘Solutions & Products’ (naast Cement, Beton en Granulaten) beantwoordt Holcim aan de noden van bouwspecialisten inzake geavanceerde bouwoplossingen en versterkthet  zijn aanwezigheid op de markt van hoogperformante tegellijmen, egalisatiemortels, technische pleisters op cementbasis, additieven en afdichtingskitten.

Met de integratie binnen de Holcim-groep werd beslist om de merknaam COMPAKTUNA nog meer naar de voorgrond te brengen en deze dan ook als bedrijfsnaam te hanteren.

Samen met Holcim bouwt COMPAKTUNA mee aan een duurzame toekomst: met innovatieve oplossingen, kwalitatieve producten en een doorgedreven technische ondersteuning naar partners en klanten toe.