Compaktuna

Over Compaktuna

Ons verhaal

 

COMPAKTUNA werd opgericht in 1957 als Polytechnisch Bedrijf (P.T.B.) te Merelbeke en was een van de eerste producenten van bouwspecialiteiten in België voor bouw en industrie. In de beginjaren werd voornamelijk faam gemaakt met het product COMPAKTUNA, nog altijd de nummer 1 in België in zijn productcategorie.

 

In 1966 werd gestart met het produceren van producten op cementbasis. Een nieuwe fabriek aan het klaverblad te Zwijnaarde werd gebouwd in 1974. Op deze geografisch zeer goed gelegen locatie groeide P.T.B. uit tot een zeer dynamisch modern bedrijf met labo's voor onderzoek & ontwikkeling en kwaliteitscontrole, productie, magazijnen, een afdeling administratie, marketing en verkoop.

 

Het productassortiment bestaat uit een compleet aanbod van additieven voor mortel en beton, primers, lijmen, mortels, pleisters en afwerkingsproducten.

 

In 2019 is de capaciteit van de productie van producten op cementbasis verdubbeld door de bouw van een nieuwe fabriek op dezelfde locatie.

 

Sinds begin 2022 maakt P.T.B.-COMPAKTUNA deel uit van Holcim België. Als 4e bedrijfssegment ‘Solutions & Products’ (naast Cement, Beton en Granulaten) beantwoordt Holcim aan de noden van bouwspecialisten inzake geavanceerde bouwoplossingen en versterkthet  zijn aanwezigheid op de markt van hoogperformante tegellijmen, egalisatiemortels, technische pleisters op cementbasis, additieven en afdichtingskitten.

Met de integratie binnen de Holcim-groep werd beslist om de merknaam COMPAKTUNA nog meer naar de voorgrond te brengen en deze dan ook als bedrijfsnaam te hanteren.

Samen met Holcim bouwt COMPAKTUNA mee aan een duurzame toekomst: met innovatieve oplossingen, kwalitatieve producten en een doorgedreven technische ondersteuning naar partners en klanten toe. Kiezen voor COMPAKTUNA is kiezen voor zekerheid want beter bouwen begint bij COMPAKTUNA.

 

Onze vernieuwde identiteit zit vervat in ons nieuw logo: