P.T.B.-Compaktuna

Over P.T.B.-compaktuna

Nieuwsbrief

banner7

Geschiedenis

 

Polytechnisch Bedrijf (P.T.B.®) werd opgericht in 1957 te Merelbeke en was een van de eerste producenten van bouw-specialiteiten in België voor bouw en industrie.

In de beginjaren werd voornamelijk faam gemaakt met het product COMPAKTUNA®, nog altijd de n° 1 in België in zijn productcategorie.

 

In 1966 werd gestart met het produceren van producten op cementbasis. Al snel werd duidelijk dat deze activiteit belangrijk zou worden. Een nieuwe fabriek aan het klaverblad te Zwijnaarde werd gebouwd in 1974. Op deze geografisch zeer goed gelegen locatie groeide P.T.B.® uit tot een zeer dynamisch modern bedrijf met labo's voor onderzoek & ontwikkeling en kwaliteitscontrole, productie, magazijnen, een afdeling administratie, marketing en verkoop. Het huidig bedrijf beslaat een oppervlakte van ± 30.000 m².

 

Het productassortiment werd verder uitgebreid door eigen ontwikkelingen, en bestaat vandaag uit een compleet aanbod van additieven voor mortel en beton, primers, lijmen, mortels, pleisters en afwerkingsproducten.

 

 

Vandaag de dag

 

Tevens wordt meer en meer samengewerkt met partners met als doel het productassortiment verder te versterken, en innovatieve oplossingen aan te bieden naar het cliënteel. Te vermelden zijn hier de samenwerking sedert 2005 met TECHNISEAL®, wereldleider in de ontwikkeling en commercialisering van POLYMEERVOEGEN.

 

Al deze verschillende bouwspecialiteiten worden verdeeld via de handel in bouwmaterialen, en de betere doe het zelf zaken in de Benelux.

 

In de rest van de wereld worden onze producten verdeeld via agentschappen. Onze know-how bieden wij aan als toegevoegde waarde aan onze partners.

 

Naast het produceren en verdelen van bouwmaterialen, is P.T.B.® ook actief in industrievloeren, waar het zelf instaat voor fabricage en plaatsing.

 

Als volledig zelfstandig familiebedrijf staat P.T.B.® bekend om zijn kwalitatief hoogwaardige bouwspecialiteiten en uitstekende service. P.T.B.® is ISO 9001 gecertificeerd.

 

P.T.B.® is lid van de federatie van producenten van bouwmaterialen FEPROMA en partner van de Belgische Federatie van Natuursteengroothandelaars Febenat.