P.T.B. Compaktuna

Nieuwsitems 2012

SEAL-ALL® XT 8: uitbreiding kleurassortiment met de kleuren zwart en transparant

 

De lancering van SEAL-ALL® XT 8, onze gebruiksklare lijm- en voegkit (MS POLYMEER), is een groot succes. We krijgen heel wat positieve feedback over de kwaliteit van de varianten in grijs en wit. Daarom breiden wij ons assortiment uit met transparant en zwart. Handig voor de vakman om te verlijmen en af te kitten met de gepaste kleuren. 
Zelfde kwaliteiten, andere kleuren...
 

P.T.B.-SEAL-ALL® XT 8

574_resized_detail_200_185_0_1_0.jpg

Silicone SN & NA: Afdichtingskit voor sanitaire toepassingen en voor natuursteen

 

De kwaliteit van onze afdichtingskit P.T.B.-SILICONE SN voor het elastisch afdichten van uitzettingsvoegen is opgewaardeerd tot P.T.B.-SILICONE SN & NA, waarbij deze nu ook zonder meer geschikt is voor natuursteen.

P.T.B.-SILICONE SN & NA is speciaal ontwikkeld voor het afdichten in contact met natuursteen (marmer, blauwe hardsteen,...) waarbij nagenoeg geen randvervuiling optreedt. P.T.B.-SILICONE SN & NA heeft een schimmelwerende werking en een goede hechting op verschillende ondergronden, waardoor deze geschikt is voor sanitaire toepassingen.

Voor het aanbrengen van uitzettingsvoegen, voor het afdichten van voegen bij natuursteen en tegelwerken, zowel binnen als buiten.

De kleuren van P.T.B.-SILICONE SN & NA zijn afgestemd op de kleuren van P.T.B.-JOINT HY, zodat bij gebruik van beide producten een betegelde ruimte perfect kan afgewerkt worden met een visueel harmonieus resultaat.

 

P.T.B.-SILICONE SN & NA

572_resized_detail_200_185_0_1_0.png

Lijmwijzer: Handig hulpmiddel voor de tegelzetter

 

Er zijn veel verschillende soorten tegellijmen, waardoor het niet gemakkelijk is om de juiste keuze te maken. Als praktisch hulpmiddel voor de tegelzetter heeft P.T.B.-COMPAKTUNA een lijmwijzer opgesteld die helpt om de beste lijm te kiezen voor je project.

 

Eerst zoek je in de tabel welke lijmen geschikt zijn voor het type ondergrond en het type tegel dat je wenst te verlijmen. In vele gevallen zal je vaststellen dat er meerdere keuzes mogelijk zijn. Dan kan je de algemene kenmerken vergelijken en je keuze maken in functie van de kenmerken die het best aansluiten bij je behoefte. Of je een standaard flexibele tegellijm, een snelbindende tegellijm of een vloeibed lijm wenst te gebruiken is een keuze van de tegelzetter.

 

Bij vlekgevoelige en poreuze natuursteen is het steeds aangewezen vooraf een proef te doen.

 

Wij raden aan om voldoende aandacht te besteden aan de verlijmingsgraad van de tegel en dit ook te controleren. Voor een toepassing binnen is een minimum van 80% verlijming aangewezen.

 

Download hier de lijmwijzer

532_detail.jpg

SEAL-ALL® XT 8 – Verlijmen op moeilijke ondergronden

 

Meer en meer worden ons probleemgevallen voorgelegd waar men dient te verlijmen op een moeilijke ondergrond. Hier biedt SEAL-ALL® XT 8 de oplossing. SEAL-ALL® XT 8 is een gebruiksklare lijm- en afdichtingskit (MS POLYMEER) die toelaat te verlijmen en af te dichten voor allerhande bouw- en constructietoepassingen.

 

SEAL-ALL® XT 8

462_resized_detail_200_200_0_0_1 (1).jpg

P.T.B.-CLEANER BIO – Reinigen van terrassen en opritten

 

Voor het reinigen van de atmosferische vervuiling van terrassen en opritten is P.T.B.-CLEANER BIO ontwikkeld. P.T.B.-CLEANER BIO is een vloeibaar milieuvriendelijk en biologisch reinigingsmiddel op basis van enzymen en verwijdert alle vervuiling en aanslag van atmosferische oorsprong. P.T.B.-CLEANER BIO is het ideale reinigingsmiddel voor alle buiten oppervlakken. Breng P.T.B.-CLEANER BIO aan en doe verder niets, de enzymen en de natuur doen het werk voor u. Wanneer men de natuur zijn werk laat doen (regen en wind) d.w.z. "ZONDER SCHROBBEN" en afhankelijk van de graad en aard van de vervuiling/verontreiniging wordt het maximale resultaat reeds na enkele weken bereikt.

476_resized_detail_150_0_0_1_1.jpg