P.T.B. Compaktuna

Nieuwsitems 2011

04/08/11 - Bouw Relatiedagen Gorinchem (NL)

 

Om tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar onze producten vanuit Nederland, zal P.T.B.-COMPAKTUNA® aanwezig zijn op de Bouw Relatiedagen te Gorinchem van 6 t/m 8 september '11.

 

"Bouw Relatiedagen Gorinchem is hét trefpunt waar ondernemers en relaties uit de Nederlandse bouwbranche elkaar ontmoeten."

 

Ons voltallige team zal er handelaren en professionele gebruikers informeren over onze waterdichte oplossingen voor kelders, hoogperformante tegellijmen, egaliseer-mortels...

 

Website Bouw Relatiedagen

238_resized_detail_175_0_0_1_1.png

09/03/11 - Voegen zonder voeg

Voor het opvoegen van kleiklinkers, heeft P.T.B.-COMPAKTUNA® in samenwerking met WIENERBERGER (TERCA-KLEIKLINKERS) een voeg ontwikkeld die de natuurlijke charme van kleiklinkers benadrukt, en een meer duurzaam karakter geeft.

 

Bij het plaatsen van kleiklinkers worden deze meestal tegen elkaar gelegd, waarbij tussen de kleiklinkers onderling een opening ontstaat tussen 0 en 2 mm. Deze opening is te smal om in te voegen met traditionele voegmortels. Tevens hebben kleiklinkers een diepe warme kleur die kan benadrukt worden door te kiezen voor een donker gekleurde voeg.

 

In samenwerking tussen P.T.B.-COMPAKTUNA® en WIENERBERGER (TERCA-KLEIKLINKERS) is een donkerbruin gekleurd kwartszand op punt gesteld in een korrelverdeling aangepast aan de opening tussen de kleiklinkers. De donkerbruine kleur biedt een esthetische meerwaarde aan de kleiklinker. 

 

Om deze zandvoegen te binden is een specifiek bindmiddel ontwikkeld, SEAL-ALL® JOINT. Hierdoor wordt erosie en onkruidgroei tegengegaan en uitgesteld in de tijd. SEAL-ALL® JOINT is een watergedragen suspensie die onzichtbaar wordt na opdrogen.

 

SEAL-ALL® JOINT

330_resized_detail_175_0_0_1_1.jpg